Hoppning
28 juli 2015 15:00

Banbyggaren hoppar igen

Peter Lundström finns som vanligt på tävlingsbanan under Sundbyholm Summer Games. Den här gången även snäppet högre upp än vanligt – banbyggaren gör nämligen comeback som tävlingsryttare efter 20 år.

Banbyggaren hoppar igen
Carrera verkade trivas på banan, designad av hennes comebackande ryttare Peter Lundström. Photographer Roland Thunholm

Internationella banbyggaren Peter Lundström, som senaste året har figurerat bland annat vid hoppningarna på Friends arena och i Scandinavium, gjorde igår comeback på hästryggen i hoppningen på Sundbyholm Summer Games.

Peter hoppade sin egen 90-centimetersbana med sjuåriga hopphästen Carrera GI med dressyrstam (sto, f -08, e: Sir Donnerhall-Michellino, ägare Lundströmdesgin AB). För att kunna tävla fick Peter låna en kavaj av sin bror Anders. Peter och Carrera fick ett förargligt nedslag.

– Det är ju lite svårt att ha synpunkter på banbyggnationen. Men jag är nöjd ändå. Jag gör ju comeback efter tjugo års uppehåll, konstaterade Peter efter rundan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden