Sverige
29 september 2020 06:20

Bedragare sålde sadel – skickade klösträd

BedrägeriÄnnu en bedragare har låtsats sälja sadlar och annan hästutrustning till intet ont anande köpare. Nu åtalas han vid Eskilstuna tingsrätt för att ha lurat till sig över 90 000 kronor.

Bedragare sålde sadel – skickade klösträd
Bedrägerierna ökar i omfattning, inte minst när det gäller hästutrustning (arkivbild). Foto: Susanne Högdahl

En Eskilstunabo har åtalats för att ha lurat av folk pengar för hästutrustning de aldrig har fått. Via annonser på Blocket och Hästnet ska han ha lurat 35 olika personer på totalt 92 000 kronor. Dyrast var en påstådd sadel som han fick 10 212 kronor för. Det rapporterar Södermanlands Nyheter.

Till skillnad från en del andra bedragare har han dock skickat iväg paket till köparna. I förundersökningen framgår det att han också har skickat bilder på färdigpackade kollin med korrekt adresslapp och betalt porto. Men innehållet har inte stämt överens med det som utlovats. En kvinna som trodde att hon hade köpt en sadel hittade ett klösträd för katter i paketet – och en ung tjej fick en sten istället för de stigbyglar som hon hade betalat 900 kronor för.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden