Hoppning
26 maj 2018 20:59

Bengtsson bäst i svenskt femteplacerat lag

Sverige slutade femma i lördagens nationshoppning i Danmark. Rolf-Göran Bengtsson och Jens Wickström var bäst i det svenska laget med 4 fel vardera efter två rundor.

Bengtsson bäst i svenskt femteplacerat lag
Rolf-Göran Bengtsson levererade i Danmark på söndagen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Det var 13 lag till start i nationshoppningen som inte ingår i Nations Cup-serien där Sverige har lag.

Största stjärnan i det svenska laget var Rolf-Göran Bengtsson med Oak Grove’s Carlyle (HOLST val f 2008 e Casall-Corrado I, uppf Sofino S.C., St. Vith/Recht, äg Gestüt Eichenhain) och han levde upp till förväntningarna. I första rundan blev det en nolla och i andra 4 fel.

Även Jens Wickström och Enzo slutade på 4 fel, men de satte sin nolla i andra rundan. Malin Parmler/Jk Horsetrucks Hopefull hade 18+8 fel och Magnus Jacobson/Chewie hade 14+12.

Totalt blev det en femteplats för Sverige, precis utanför placering. Tyskland vann med Gerrit Nieberg/Contagio som enda dubbelnolla i laget. Storbritannien blev tvåa och Belgien trea.

I en 1,50-klass tidigare under meetinget blev Fredrik Spetz och Dustin åtta i en 1,50-hoppning.

Det trestjärniga meetinget i danska Uggerhalne fortsätter med bland annat en Grand Prix över 1,60-hinder med flera svenskar på startlistan i morgon, söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden