Nyheter
16 mars 2020 15:20

Bergåkra stänger skolan och undervisar digitalt

CoronasmittanNaturlära Ridgymnasium meddelade under måndagen att skolan väljer att övergå till distansstudier från och med tisdag denna veckan. Eleverna och deras hästar åker hem och avvaktar vidare direktiv med hänsyn till utvecklingen av smittskyddsläget.

Bergåkra stänger skolan och undervisar digitalt
Sigrid Bergåkra och övriga teamet på Naturlära väljer att jobba digitalt för att minska smittspridningen. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Sigrid Bergåkra med familj som driver Bergåkra gård där Naturlära Ridgymnasium har sin verksamhet. Hon är även huvudtränare i dressyr och en av upphovskvinnorna bakom Naturlära som normalt har cirka 30 elever boendes på skolans internat – men inte nu längre.

Under måndagen meddelade skolan via sin Facebooksida att man nu övergår till distansstudier från och med tisdag denna veckan:
”Vi huvudmän för skolan samt all personal är alla ense om ett studieupplägg som följer skolverkets förordning och Folkhälsomyndighetens restriktioner. Efter ett utomhusmöte i solen idag åker elever och deras hästar hem till sina familjer och vi i Naturlärateamet fortsätter arbetet på Bergåkra med alla djur.”

Direktiv gällande nästa vecka kommer på torsdag, meddelar Naturlära och avslutar inlägget med: ”Ta hand om er och vi finns alltid nära varandra ändå i vår digitaliserade värld.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden