Fälttävlan
6 januari 2017 07:19

Bergendorff om Algotsson: ”Jag behöver få lite tid”

Förbundskapten Fredrik Bergendorff medger att han har "hört sig för med andra" när det gäller den uppmärksammade landslagsuttagningen där Linda Algotsson ställdes utanför truppen.

Bergendorff om Algotsson: ”Jag behöver få lite tid”
Förbundskapten Fredrik Bergendorff. Trevor Meeks

– Att Linda inte är med i landslaget har inte så mycket att göra med hur hon kommer överens med andra i landslaget, det är främst en sak mellan henne och mig, säger Fredrik Bergendorff. 

Det var i går som Linda Algotsson berättade för Ridsport att det inte blir något landslag för henne trots allt. Fälttävlansryttaren ställdes utanför den 15 personer stora landslagstruppen för 2017 trots att hon har hästmaterial och resultat som överträffar de flesta som ingår i truppen.  

Höll en dörr öppen
Förbundskapten Fredrik Bergendorff sa till Ridsport i samband med uttagningen i december att han fortfarande höll en dörr öppen för Algotssons, men nu uppfattar Algotssons alltså denna dörr som stängd. 

Enligt Linda Algotsson har förbundskapten sagt att han ”inte har förtroende för Algotsson” och att detta grundas på hennes personlighet vilken Bergendorff har bedömt utifrån det Algotsson har sagt till tidningen Barometern, dels på information som andra medlemmar i landslaget har gett Bergendorff.

Två landslagsryttare med lite eller ingen erfarenhet av att rida i lag med Algotsson ska ha sagt att hon ”inte är bra för laget”. 
– Jag har hört mig för med andra, och pratat med jättemycket olika folk. Men det är inte vad de har sagt som är huvudorsaken till att hon inte är med i truppen utan det är det som stod i Barometern. Jag tycker att det är en ganska stor grej, säger Fredrik Bergendorff. 
– Jag behöver få lite mer tid kring det och att förstå vad det handlade om. 

Står för det hon sagt
Linda Algotsson står för det hon sa om tidigare förbundskapten Staffan Lidbeck i Barometern.
– Men att jag inte vill underordna mig en förbundskapten på det sättet som det var med Staffan betyder ju inte att jag inte kan tänka mig att samarbeta med en förbundskapten igen, säger hon. 

Förbundskapten Fredrik Bergendorff håller i stort sett fast vid det han har sagt tidigare om Linda Algotssons vara eller inte vara i det svenska landslaget – alltså att det fortfarande kan finnas en öppning för henne där.

Linda upplever att du har gett henne besked om att det inte blir något landslag för henne i år. Har hon missförstått dig?
– Det vet jag inte. Jag tycker att jag har varit tydlig med att jag vill ha lite mer tid att förstå, att låta saker och ting lugna ner sig, säger Fredrik Bergendorff. 
– Jag har bett Linda om att få några månader för att lära känna henne så att jag ser om vi kan arbeta okej tillsammans.

Har du eller har du inte förtroende för henne? 
– Jag hoppas att hon kan visa att jag kan ha förtroende för henne under den närmaste tiden.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-