Hoppning
22 december 2015 11:58

Allen diskad efter GP-vinst

Den unga stjärnan Bertram Allen såg ut att vara vinnaren i Olympias Grand Prix i går kväll. Strax efter klassens slut diskvalificerades han efter att blod upptäckts på höger sida på Quiet Easy. Segern gick istället till hemmaryttaren Michael Whitaker och Henrik von Eckermann blev tia.

Allen diskad efter GP-vinst
Bertram Allen, här vid Global Champions Tour, blev diskvalificerad.

Fler medier, så som BBC och Independent, rapporterar om händelserna på Olympia. Bertram Allen, Irland, regerade nyligen på Friends Arena. I går gick han i mål som segrare i Grand Prix 1,60 i London med Quiet Easy, men blev diskvalificerad efter att FEI:s steward upptäckt blod på hästens högra sida vid den obligatoriska kontrollen. Här finns bild på märket.
Blodet kom från en liten reva troligen orsakad av ryttarens sporre. Saken rapporterades till Ground Jury, som beslutade att diska Allen. Hans team överklagade, men Appeal Commitee fastställde att han var ute ur tävlingen och därmed blev den nya vinnaren Michael Whitaker på Viking.

– Jag är förkrossad och saknar ord, säger Bertram Allen till Horse and Hound och fortsätter:
– Jag har en fantastisk relation med alla mina hästar och deras välbefinnande är av största vikt. Min fot måste ha halkat mot Quiet Easys sida medan jag red mot klockan. Han är en känslig häst och det var bara en ”tiny nick”.

Den 9 000 personer stora publiken väntade i över en halvtimme på prisutdelningen medan diskussioner och överläggningar pågick. Bertram Allens tid var nära två sekunder snabbare än den som levererades av Michael Whitaker, som nu blev den nya vinnaren. Whitaker stöttade sin unga branschkollega och gav honom sin vinnarrosett. Whitaker konstaterade att regler är regler, men att han hellre hade vunnit på banan än efteråt.
– Det är en bitterljuv seger för mig. Bertram var den som egentligen vann och det är känslan bland alla ryttare här ikväll, säger Michael Whitaker.

Henrik von Eckermann och Sansibar var klassens enda svenska ekipage. De levererade en felfri grundomgång och med ett nedslag i omhoppningen tog de placering tio och fick med sig 2 500 euro hem. Chefen, tillika Casellos nya ägare, Ludger Beerbaum tog klassens andraplats med Chiara.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden