Sport
27 november 2016 16:59

Best in Show – tre bilar till Bertram och Molly

(Uppdaterad) SIHS-hoppningens andra vinnarbil stod på spel i helgens tyngsta klass – Sweden Grand Prix by H&M på 1,55-höjder. Bertram Allen var återigen oslagbar och drämde till med en ny seger, ny vinnarbil OCH meetingprisbilen.

Best in Show – tre bilar till Bertram och Molly
Bertram Allen och Molly Malone regerar! Mikael Persson/MiP Media


1, 2, 3, 4, 5, 6… Sex stycken bilar på två besök i Stockholm är 21-åringens resultat.

Sweden Grand Prix med ett gäng OS-ryttare och riktiga topphästar på startlinjen var utmärkt hoppunderhållning för det fullsatta Friends. För ryttarna var klassen en tuff utmaning, som dock inte var helt omöjlig. Rätt man att bevisa det genom att komma i mål på 0+0 fel var ingen mindre än en viss vinnarvan 21-årig irländare. Bertram Allen fixade hem sin andra bil för helgen med Molly Malone V (sto, f 2004, e Kannan-Cavalier) och det är femte bilen med föra årets SIHS inkluderat.


Så ska det se ut! Felfritt och felfritt gav seger.

Bertram Allen var alltså den enda felfria i grundomgången och kom in på omhoppningsbanan med segerkänning – sist ut och enda ryttaren med noll fel i protokollet.
–Det var lite konstig känsla, säger han om att komma in sist och som enda felfria.
Nu behövde han ju inte rida särskilt fort i omhoppningen, men på frågan om varför irländarna är så snabba tackar han ponnytiden för speeden.
– Det kommer väl från att rida runt på små ponnyer, säger han och tillägger till publikens jubel att svenskarna kanske kan lära sig lite av irländarna.

För att göra saken ännu bättre och få huvudräknarna att klura för fullt på SIHS drog Bertram tack vare segern i väg i meetingpristabellen. Resultatet: Best in show och ännu en bil. Den tredje 230 000-kronorsbilen på 20 timmar och den sjätte på två SIHS-tävlingar.


Woomwoom. Bertram Allen har rutin på det här med ärevarv i bil. Här syns helgens tredje åktur på arenan.

Allen hade sällskap till omhoppningen av fyra ryttare med varsitt tidsfel från grundomgången. Bland dem visade svenska rookien Karin Martinsen återigen att hon verkligen förtjänade sin biljett till SIHS. Med 1+4 fel blev hon femma och bästa svensk i Grand Prix. Förutom prisutdelningens mesta jubel fick hon en check på drygt 42 000 kronor för besväret.
– Att få vara med här är stort. För mig är Globen och Friends något de absolut bästa är med på. Nu är jag är överlycklig och stolt över vår prestation, säger Karin strax efter prisutdelningen.


Karin Martinsen fortsatte att övertyga och satte en felfri GP-grundomgång sånär som på ett tidsfel med Quantos. En fin femteplats slutade äventyret med.

De tappra försöken avlöste varandra i grundomgången och några var riktigt nära, men tiden blev ett utslagsgivande faktor. Fyra kom i mål felfritt på hinder, men med ett retfullt tidsfel och tog sig ändå till omhoppningen. Utöver tiden fälldes flest nollor av insprånget i tvåkombinationen, hinder nummer 11 på diagonalen, just efter trippeln. Bland annat Douglas Lindelöw med Zacramento, superrutinerade John Whitaker med Argento och Jonna Ekberg med Hidalgo VG fick se ett felfritt facit ryka där.

När den så vana SIHS-vinnaren Bertram Allen kom in som nummer 10 av 18 startande visade han att det faktisk gick att både vara felfri och inom tiden på Peter Lundström bana. Lika lätt och harmoniskt som de hoppade hem 1,45-bilen igår såg det ut när han och Molly Malone V satte Grand Prix-klassens första felfria runda som bäddade för segern och den utökade bilskörden.


Sverigebekanta Janika Sprunger från Schweiz och OS-hästen Bonne Chance CW var ännu ett ekipage på  ett tidsfel och blev tvåa.


Italiens Piergiorgio Bucci med Casall-sonen Casallo Z landade också på ett  fel i grundomgången och knep tredjeplatsen.


Geir Gulliksen och Edesa S Banjan satte grundomgångens första nolla på hinder med ett tidsfel. De slutade fyra i klassen.

Resultat
Missat något från Friends Arena? Lugn, du hittar det här.

Foto: Mikael Persson/MiP Media och Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden