Sverige
15 maj 2020 16:54

Besked om seniortävlingar dröjer

CoronapandeminDet dröjer ytterligare ett tag innan de olika idrottsförbunden kan få besked gällande seniortävlingar. Detta meddelade Folkhälsomyndigheten på fredagen.

Besked om seniortävlingar dröjer
De som väntar på ett besked om när tävlingar för seniorer kan dra igång får vänta ett tag till. På bilden fälttävlansryttaren Malin Josefsson på tävlingar i Segersjö för några år sedan. Foto: Roland Thunholm

Folkhälsomyndigheten gav på fredagen besked att det just nu inte är möjligt att ändra de allmänna råden för att öppna för tävlingar på seniornivå. Detta berättar Riksidrottsförbundet på sin webbplats.

Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll har haft möte med Folkhälsomyndigheten för att diskutera möjligheter och tidsperspektiv när det gäller förändringar av de gällande allmänna råden med olika restriktioner för att minska coronasmittan.

Folkhälsomyndigheten gav på fredagen besked om att nya riktlinjer och förändrade råd gällande idrott och aktiviteter inför sommaren ska komma första veckan i juni.

– Vi vet att idrottsförbund och idrottsföreningar kämpar med att bedriva så mycket verksamhet som möjligt utifrån de riktlinjer som finns. Dessutom planerar flera förbund hur de ska organisera sin verksamhet den dag det är grönt ljus för match och tävling för seniorer. Jag kan bara påminna om att vara uthålliga och behålla minskad risk för smittspridning som högsta prioritet, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet, på webbplatsen.

För en tid sedan öppnades det upp för tävlingar för barn och unga, födda 2002 och senare.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden