Fälttävlan
18 juni 13:25

Bettina Hoy höll undan i Luhmühlen

Bettina Hoy och Seigneur Medicott vann CIC3* på klassisk mark i tyska Luhmühlen på söndagen. Louise Svensson Jähde blev bästa svensk med en åttonde plats på Waikiki. Julia Krajewski, Tyskland, vann den fyrstjärniga klassen.

Bettina Hoy höll undan i Luhmühlen
Bettina Hoy var överlägsen i Luhmühlens trestjärniga klass. Bilden på tyskan är från lördagens fyrstjärniga terräng tillsammans med Designer.

Bettina Hoy och Seigneur Medicott höll undan från början till slut och vann den 53 ekipage stora klassen med över åtta straff tillgodo på tvåan Michael Jung/Star Connection. 

Det tyska segerekipaget började tävlingen med fina 26,3 straff i dressyren och lade sedan bara till ett straff för tiden i bahnhoppningen. 

Louise Svensson Jähde hoppade upp sig en placering. Foto: Lisa Wåhlander

Det var idel tysk fälttävlansadel i prislistan ända ned till åttonde plats där Tysklandsbaserade Louise Svensson Jähde hamnade. Tillsammans med Waikiki klättrade hon ett snäpp i resultatlistan efter söndagens hoppning där det blev fyra straff före ekipaget. Sara Algotsson Osholt och Reality, som var åtta inför banhoppningen, fick fem straff med sig och slutade tia.

Tävlingen är den sista större utmaningen för de svenska landslagsryttarna innan EM-laget tas ut i början av juli.

Det blev tysk seger även i den fyrstjärniga klassen genom Julia Krajewski. 

Den fyrstjärniga klassen, som ingår i FEI Classics, vanns av Tysklands Julia Krajewski och Samurai du Thot. Storbritanniens Nicola Wilson kom tvåa med Bulana och Tysklands Bettina Hoy tappade ledningen med Designer efter att ha rivit ett hinder och fått tre straff för tiden i hoppningen. Det räckte ändå till en tredjeplats för Hoy. 

Resultat, trestjärnig

Resultat, fyrstjärnig

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar