Blogg
11 juli 2012 12:18

Bevis på att ridsport inte är så enkelt

Som ryttare har man länge fått höra att hästen gör allt jobbet och att det inte är en sport eftersom det bara är att åka med. Alla som ridit vet hur totalt fel det är.

Det är ju inte den fysiskt mest krävande sporten alla gånger, men det gör det inte mindre svårt. För min del tycker jag att icke-hästfolks attityder har ändrats det senaste halvåret och det är bara att åter igen ta av hatten för RGB. Istället för att raskt avfärda ridsport får jag nu ofta frågor om det uppror som blev efter att han vann. Vi är inte på långa vägar framme än, men det är ett stort kliv i rätt riktning.

Idag tänkte jag tipsa om ett klipp som på alla möjliga sätt visar hur svårt det är att rida. Det är mycket komik men lite hjärtskärande för det stackars tigrerade hästen. Klippet är från en norsk TV-show, Senkveld, med en duell i vem som kan rida en liten bana snabbast. Det är inte så svårt att gissa hur det går…

När man tittat klart där kan man roa sig vidare med att kika på när de testar hur det är att vara blind med ledhund. Ytterligare en film som gör en ödmjuk.

Tack Aminda för tipsen! Sen avslutningsvis måste jag ju bara tipsa om en artikel i DN som handlar om Bronies, grabbarna som gillar My Little Ponies! Det var ju inte så länge sedan som jag skrev om det, fenomenet sprider sig och det är underbart!

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar