Sverige
24 januari 2018 08:03

Bil körde in i lösspringande hästar

TrafikolyckaI går kväll blev två hästar, som befann sig på vägen, påkörda av en bilist. En häst uppges vara allvarligt skadad.

Bil körde in i lösspringande hästar
När polisen anlände till platsen där de lösa hästarna befann sig hade olyckan redan inträffat. Foto: iStock

Fyra hästar befann sig i går på väg 621 utanför småländska Anderstorp. En bilist som kom farandes efter mörkrets inbrott, vid 17.30, hann inte stanna utan körde in i två av hästarna, skriver SVT Nyheter Öst.

Polisen hade redan innan fått larm om att hästarna befann sig på vägen, men hann inte fram innan olyckan hade inträffat. Under gårdagskvällen uppgav bland annat Kvällsposten  att en av hästarna var allvarligt skadad och den andra lindrigt skadad.
”Vi vet inte riktigt hur de har tagit sig ut på vägen”, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisregion Öst, till KvP.

Samtliga fyra hästar kunde fångas in efter olyckan och ägaren tillkallade omedelbart veterinär. Enligt KvP ska föraren, en kvinna i 55-årsåldern, ha fått lindriga skador och inte ha varit i behov av ambulans.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-