Avelsnyheter
22 april 2018 09:33

Bildspel: Lövstas hingstvisning drog publik

HingstvisningTrots sent frånfälle av flera hingstar kom hugade avelsintresserade till Helsingborgs Ridhus för att ta del av Lövsta Stuteris hingstvisning med hingstar ur sitt hingstprogram.

Bildspel: Lövstas hingstvisning drog publik
Cayenne De Clarence riden av Jens Fredricson var enda hopphingst på plats att hoppas uppsuttet, övriga fick bli hemma. Foto: Kim C Lundin

Visningen drabbades av ett avbräck då personalen på Stjärnborg, semin- och hingststationen på Lövsta Stuteri, konstaterade att en ung hingst stod med feber. Prover togs och beslut fattades att inte åka med stuteriets egna hingstar till Helsingborg.
– Vår seminstation kommer att vara stängd för ston i två veckor som en säkerhetsåtgärd, vi kan fortfarande tappa och skicka på våra hingstar till er söderut, förklarade Malin Cohlin inledningsvis.

Flera hingstar fick bli hemma såsom Van Vivaldi, Sankt Erik II och hopphingstarna Point Break, Forever Jump, Cristallo II och Crown Z med flera.

Deltog gjorde hingstar som ingår i programmet men står stationerade på annan plats och från samarbetspartnern Helgstrand Dressage i Danmark kom fyra hingstar under ledning av Thomas Sightenbjerggaard.

Glimtar från hingstvisningen

Visade dressyrhingstar

Visade hopphingstar

Deltagare i mini-clinic med Tinne Vilhelmson Silfvén och Jens Fredricson

Fler bilder på visade gångartshingstar

BergsjÖholms Valbonne
Bergsjöholms Valbonne riden av Emelie Brolin säger : ”Heeeyy, how R You doing” Foto: Kim C Lundin

Lövstas hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden