Dressyr
1 mars 2020 18:35

Billdal dominerades av samma ryttare hela OBS-helgen

OBS-tävlingElin Mattsson tog fyra topplaceringar på YR-sidan och junioren Felicia Olofsson har haft en kanonhelg med två segrar. Därefter var det i stort sett samma namn som dominerade samtliga resultatlistor på helgens OBS-tävling i Billdal. Rookien Siri Ehrnrooth gjorde om bravaden med dubbla placeringar i Mästerskapsprogrammet.

Elin Mattsson med dubbla rosetter och Matilda Jakobsson med segerrosetten i FEI Prix S:t Georges. Foto: Carina Olofsson/BRK

Sveriges unga dressyrelit samlades i helgen inför landslagsledningens kritiska ögon på OBS-tävlingen i Billdal. Och det har varit en tajt skara ryttare som har hållit ställningarna i toppen i samtliga fyra klasser.

Junioren Felicia Olofsson vann både Lagprogrammet på lördagen samt Mästerskapsprogrammet MsvB med hästen Bellman på söndagen. I den senare klassen red ekipaget ihop 72,843 procent. Tvåa kom Ida PerssonTago med 69,951 procent och trea var Sofia Heimburg som landade på 69,804 procent med hästen Guanaja. Siri Ehrnrooth lyckades återigen med konststycket att placera sig dubbelt upp. Hon blev fyra med Elverhöjs Olympia på 68,676 procent och delad femma med Faustino på 67,745 procent. Sofia Heimburg var även fyra med samma häst i Lagprogrammet på lördagen med 67,778 procent.

Juniorerna
Sofia Heimburg, Ida Persson och Felicia Olofsson som toppade Mästerskapsprogrammet för juniorer. Foto: Carina Olofsson/BRK

På YR-sidan dominerade främst Elin Mattsson och Matilda Jakobsson som turades om att plocka topplaceringar. Matilda Jakobsson vann FEI Prix S:t Georges på 72,794 procent med hästen Cappuccino medan Elin Mattson kom delad tvåa med sig själv. Det blev 72,108 procent med både Beckham och Cognac. I Mästerskapsprogrammet MsvA vann Elin Mattson med Beckham på 71,192 procent medan Matilda Jakobsson var tvåa och fyra på 71,814 procent och 70,098 med Cappuccino respektive Sandor. Elin Mattson var även sexa med Cognac på 69,118 procent.

Klara Svanberg placerade sig också dubbelt med 71,765 procent och en fjärdeplats i FEI Prix S:t Georges samt en femteplats med 69,657 procent i Mästerskapsprogrammet. Bägge gångerna med hästen Bon Geste. Matilda Illerfelt blev femma på 71,127 procent och trea med 71,765 procent med hästen Bento D i samma klasser.

Således stor dominans av några få ryttare bland helgens nära 90 starter.