Sverige
29 januari 2015 19:19

Björn Roswall är död

Ridsportprofilen och hopptränaren Björn Roswall är död. Han hade många framgångsrika år på hoppbanorna och var omtyckt tränare för många.

Björn Roswall var en av de första som red ponny som barn i Sverige. Han fortsatte sedan sin ryttarkarriär på häst och representerade Sverige på många nationshoppningar under 1950-, 1960- och 1970-talen, bland annat i tyska Aachen, London och i Irland. 1958 blev han svensk juniormästare i hoppning. 

Björn Roswall, som bodde i Fristad utanför Borås, var också en etablerad tränare. Genom åren har han bland annat tränat OS-ryttaren i fälttävlan, Viktoria Carlerbäck, hoppryttaren Johan Lundh, de hoppande tvillingarna Ingvarsson samt fälttävlansryttaren Pontus Hugosson. 

Björn Roswall var aktiv hästmänniska in i det sista. Sedan han slutade arbeta med familjeföretaget inom sömnadsindustri för ungefär 20 år sedan ägnade han sig i stort sett enbart åt hästar och ägde några stycken. Han gick bort i mitten av januari i cancer, ungefär en månad efter att sjukdomen konstaterades. 

Björn Roswall blev 73 år och sörjs närmast av sin fru och två barn. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden