Körning
19 juli 2015 20:40

Blågula mästare vann hemma

Nordiska mästarna i körning har korats på vår svenska hemmaplan. I ponny enbet dominerade Sverige med Susanne Ankermark i toppen och likaså blev det guld för både young driver genom Linnéa Kristiansen och par ponny genom Ewa Nowén. Därtill blev det två lagguld för det blågula gänget.

Blågula mästare vann hemma
Svenska juniorlaget segrade i Nordiska mästerskapen…

Efter att precisionen slutfördes utsågs totalsegrare för ponny och ungdomar vid Nordiska mästerskapet i Vaggeryd och det blev en svensk indviduell  guldtriss kantat av fler fina indivduella medaljer samt två lagguld.

Tre svenskar var i topp i ponny enbet med Susanne Ankermark, Emma Gustavsson och Karin Söderqvist. I par ponny var det föga oväntat att Ewa Nowén tog hem totalen med sina tre momentsegrar. Efter henne fanns Maria Johansson och Carina Sandberg.

Bland juniorerna kastades placeringarna om under precision. Ledande Marcus Clasén rasade till fjärde plats. Vann totalt gjorde danska Magnus Qvist före finskorna Annika Tamminen och Luna Suhonen. I young driver gick totalsegern till Linnéa Kristiansen före Linda Wigren och danska Jannich Sloth.

Framtiden för körsporten ser ljus ut i Sverige efter en kik på juniorernas lagresultat. Tillsammans tog Oskar Mortensen, Markus Clasén och Lisen Keränen hem guldmedaljen i lagtävlingen för juniorer, före Finland och Danmark. Även vid prisutdelningen i lagklassen för ponny enbet spelades svenska nationalsången. Där var det Susanne Ankermark, Emma Gustavsson och Karin Söderqvist som tog guldmedaljen före Finland.

I klassen häst par blev det dubbelt danskt i toppen i precisionen. I totalen höll dock Finland undan med Jarmo Tauriainen på första plats och Tove-Maria Holmasto som tvåa. Bästa svensk blev Eva Ottosson med en tredjeplats i precision och därmed ett NM-brons även totalt.

Med två hästar till start höll Johan Herner tungan rätt i mun och styrde dem båda till felfria rundor. Snabbast var han tillsammans med hästen Barslunds Kanton. I och med denna fullträff klättrade han även i totalplaceringarna och landade på en andra plats med Kanton. Tillsammans med O’man hittas Johan igen på fjärde plats. De rådde dock inte på Finlands Jouni Heikinheimo, som haft förstaplaceringen i ett hårt grepp sedan dressyren i fredags.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden