Sverige
13 mars 2021 06:20

Blir av med fyra hästar efter vanvård

MissköttaSmutsiga och magra hästar vid upprepade tillsynstillfällen har nu lett till att en man i Kinda kommun blivit av med fyra hästar. Enligt anmälningarna har hästarna även setts springa vind för våg i skogen.

Blir av med fyra hästar efter vanvård
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Darius Murawski/Istock

Hästarna har enligt anmälningarna som kommit in i mars ”varit på rymmen” under hela vintern.  De har varit magra och nedsmutsade med avföring och urin, de har inte fått tillräckligt med mat och vatten och ägaren har inte sett till dem ordentligt. Så beskrivs ärendet där länsstyrelsen nu har fattat beslut om att omhänderta fyra hästar i Kinda kommun. Det rapporterar Corren.

Ägaren blev redan i april 2019 tillsagd av länsstyrelsen att bland annat mata hästarna och låta dem dricka vatten minst två gånger per dygn. Vid en oanmäld kontroll 9 mars sågs alla fyra hästarna ströva fritt cirka en kilometer från mannens fastighet – i samma dåliga skick som vid tidigare tillsynstillfälle. Om de omhändertagna hästarna ska säljas, överlåtas på annat sätt eller avlivas är nu upp till länsstyrelsen att fatta beslut om.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden