Körning
31 augusti 2018 20:08

Blygsam svensk start på VM

MästerskapCatharina Eneroth på plats 23. Det blev bästa svenska resultatet när enbets-VM har klarat av dressyrmomentet.

Blygsam svensk start på VM
Catarina Eneroth med Cynthia är ett av de svenska ekipagen på VM. ArkivFoto: Eva Österlund

Catharina Eneroth gjorde sin dressyr redan på torsdagen och nerviga stoet Cynthia var i fin form. Det blev en sjundeplats då och det såg riktigt lovande ut.

Det ser fortfarande lovande ut även om nu Catharina har hamnat utanför topp tjugo, men marginalerna är små i detta tuffa mästerskap. Catharina körde in på 55,47, ledande Rudolf Pirhofer från Österrike har 46,73.

Karin Söderqvist och Lukas var näst bäst av svenskarna med 59,61, Med det ligger hon på plats 33 medan Thomas Sjöberg och SoloTU är nummer 41 med 60,59 straff och Camilla Lind och Arcantijn är nummer 53 med 64,43 straff.

Det är mycket som står på spel när man kör ett världsmästerskap, förväntningarna är höga och allt ska ju stämma de få minuter man är där inne på banan, utlämnad till domarnas skarpa ögon.
Och återigen verkar inte domarna speciellt eniga när man kollar resultaten. Två exempel; Catharina Eneroth döms som 37 av en domare medan en annan har henne på plats 7 och en tredje på plats 20. En snabb koll på Camilla Linds resultat visar att en domare ha henne som nummer 70, en annan som nummer 38.

Märkligt minst sagt, en offentlig förklaring hade ju varit intressant både för aktiva och åskådare.
Enbets-VM i Kronenberg är också en lagtävling och det svenska laget, Eneroth, Sjöberg och Söderqvist, är just nu på plats 11, totalt startar 19 lag.

Dressyrmomentets stora svenska glädjeämne är parakusken Eva Lindström som tillsammans med Favory Amaranta just nu ligger på en sjundeplats med 59,51. Totalt har 15 ekipage kommit till start i den klassen.

Nu väntar maraton, tuffa hinder där allt kan avgöras. Och där svenskarna kan slå till och ta placeringar.

Start och resutatlistor

Webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden