Dressyr
29 oktober 2023 20:21

Bohemians ägare bemöter kritiken: ”Det är affärer”

InternationelltNu slår Bohemians ägare Sportpferde Galleria tillbaka mot kritiken som uppstod efter att företaget planerade att sälja sin stjärna Bohemian på auktion tidigare i veckan. "Är auktioner verkligen dåligt för hästar?" skriver företaget på sociala medier där de även ger valackens senaste ryttare Patrik Kittel kritik.

Bohemians ägare bemöter kritiken: ”Det är affärer”
Patrik Kittel och Bohemian. Foto: Kim C Lundin

Det var i fredags som turerna kring Galleria´s Bohemian (WESTF val f 2010 e Bordeaux-Samarant, uppf H Langewellpott) tog fart. Först skulle ägarna Sportpferde Galleria sälja OS-hästen och EM-medaljören på auktion, vilket fick fuxens ryttare Patrik Kittel att skriva ett känslosamt inlägg på Instagram.

Senare samma dag kom dock nästa nyhet – ägarna backade och satte en prislapp på sin stjärna i stället.

Nu har Bohemian lämnat Patrik Kittels stall, och i samband med detta har ägarna publicerat flera bilder på en välmående Bohemian hemma på Instagram, där de också är kritiska till Patrik Kittels agerande i samband med att det stod klart att Bohemian skulle säljas. ”Vi skulle hellre supporta en ung, kommande ryttare som behöver en sponsor med Bohemian än att ge honom till herr Kittel,” skriver företag bland annat.

Företaget ställer sig också lite undrande till all kritik som kom till dem efter beskedet om auktionen och frågar ”Är auktioner verkligen dåligt för hästar?” Företaget förklarar också att de tycker det är tråkigt att behöva sälja Bohemian men ”att det är affärer och vi kan inte behålla alla våra hästar.

Se ett av Sportpferde Gallerias inlägg om Bohemian på Instagram nedan.

Ridsport har utan framgång försökt nå Patrik Kittel för en kommentar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden