Ponny
4 maj 2014 18:19

Borta bra – hemma bäst

Visst är det trevligt att tävla på bortaplan men hemma är ändå bäst. Det tyckte kanske hemmaklubbens ponnyryttare om söndagens nationella dressyr hos Torslanda RK.

Kategori C fick sex ekipage till både lagtävlansprogrammet och till det individuella mästerskapsprogrammet. Båda slutade med hemmaseger genom Sophie Högsta och Tomacs Nogger (val f -01 e Sörbys Oboy-Smedhults Starlight Son, uppf Tomacs Stuteri). På lördagen i lagtävlansprogrammet på 65 blankt och i söndagsklassen på 67,724 procent.  I båda klasserna var det dessutom hemmaekipage även på andra plats genom Frida Nyvelius/Nors Solo.

I kategoi D kom 15 ekipage till start. Söndagens individuella mästerskapsprogram gav ny hemmaseger. Denna gång var det Angelina Svedbo som visade var skåpet ska stå. Med sin Stella Z (sto f -04 e Kooihuster Wessel-Folklore, uppf H Zimmermann) fick hon 69,268 – dagens högsta siffror – av en enig domartrio.

Lagtävlansprogrammet gick däremot till en gästande ryttare, när Amanda Aronsson, från Lilla Edets RK och tvåa i söndagsklassen, satte 68,846 procent med den tyska Dolce (sto f -02 e Donnerblitz-Lukas).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden