Körning
13 juli 2015 17:15

Bra start för Fredrik Persson – sämre i maraton och precision

Fredrik Persson fick en fin start när helgens trestjärniga körtävlingar i Nebanice, Tjeckien, inleddes med dressyrmomentet på fredagen. Det gick tyvärr inte lika bra i maraton och i precisionskörning.

Med 47,96 straff körde Fredrik in på delad andra plats tillsammans med belgaren Glenn Geerts bland 23 startande fyrspann. Holländaren Theo Timmerman är i ledning på 44,3 inför lördagens maraton.

Maratonkörningen blev dessvärre inte lika bra för Fredrik Persson. Han fick nöja sig med nionde plats i momentet, vilket medförde att han dalade till femte plats totalt.

Timmerman körde bättre, visserligen ”bara” fjärde bästa resultatet men tillräckligt för att behålla ledningen. Belgaren Glenn Geerts upprepade andraplatsen från dressyren och är fortsatt tvåa totalt endast en straff bakom holländaren.

Den avslutande precisionskörningen gav heller inte önskvärt resultat för Fredrik Persson som även här fick se åtta ekipage med bättre resultat. Det kostade ytterligare en placering och Fredrik slutade på sjätte plats totalt.

Om Fredrik inte var helt nöjd var säkert ledande Theo Timmerman direkt besviken. Han drog på sig 11,9 straff och sjönk till tredje plats. Glenn Geerts var klart bättre men det räckte ändå bara till den andraplats han haft hela helgen. Som en av två felfria gick nämligen tyske Georg von Stein fram och vann totalt med en marginal på 1,1 straff.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden