Fälttävlan
23 april 2021 16:51

Breeders i fälttävlan återvänder till Strömsholm

Gav mersmakNu är det klart att Breeders i fälttävlan åter avgörs i omgivningarna av Strömsholms slott. Detta efter fjolårets utvärdering som visade på nöjda ryttare, bra banor och ett utmärkt arrangemang.

Breeders i fälttävlan återvänder till Strömsholm
Jeanette Joelsson och Per Jansson tillsammans med uppfödningen Delelia, som tog hem Breeders för 5-åringar i fälttävlan i höstas, riden av Malin Josefsson. Foto: Roland Thunholm

Det är SWB som på sin hemsida berättar om beslutet.

”Med relativt kort varsel tog Strömsholms Ridsportförening och Norrby Ryttarsällskap i samarbete med Ridskolan Strömsholm över stafettpinnen när det gällde fjolårets fälttävlansfinaler i Breeders Trophy. Inramningen på Strömsholm med dressyr och hoppning på den vackra slottsbanan och terrängen på fälten vid Kolbäcksån i kombination med ett mycket väl genomfört och uppskattat arrangemang gör att det var självklart det blir en fortsättning för Breeders Trophy i samma kostym även i år” skriver SWB.

─ Vi är verkligen glada och stolta att återigen få förtroendet att ha Breeders-fälttävlan hos oss, säger Ridskolan Strömsholms verksamhetschef Jonas Johnson till SWB.
─ Responsen från både ryttare, hästägare och uppfödare var i princip genomgående positiv och nu när vi är lite varma i kläderna så kan vi göra det ännu snäppet bättre, fortsätter han.

Ett önskemål från ryttarhåll var att det skulle finnas fler klasser så att även hästar i andra åldersgrupper kunde starta, något som coronasituatioen satte stopp för förra året. I år är planen att genomföra en rad andra klasser under helgen.

Breeders Trophy och kringklasserna i fälttävlan avgörs under helgen den 18-19 september.

Mer information och kvalregler finns på SWB:s hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden