Avel
5 oktober 2016 11:46
Ridsportplus

77 felfria 5-åringar

En bit över 120 stycken 5-åringar hoppade sig igenom det första kvalet under Breeders Trophy i Flyinges Stora Ridhus. Ridsport är på plats och följer klassen. Kvalet gav hela 76 felfria av de 126 startande.

77 felfria 5-åringar
Lotta Norrman med stoet Beatrix(2) Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Hoppningen är igång vid årets Breeders Trophy på Flyinge.
  Det var femåringarna, som redan tidigt på morgonen, fick inleda. Hela 126 stycken kom till start vid denna nygamla premiär för ett uppfödarmeeting där enbart svenskfödda hästar är välkomna.

  Kvalitetsmässigt sågs inte så stor skillnad från när även importerna var med. De unga hästarna bjöd genomgående på mycket fin och förtroendeingivande hoppning. Det syntes också i resultatlistan. Hela 76 hästar var felfria på Björn Carlssons inbjudande bana, och endast två tvingades avbryta.

  En av de felfria var Pricewarrant F med Madeleine Larsen i sadeln. Skimmeln, e Warrant-Irco Mena, var den enda svenskfödda i final i unghäst-VM och visade nu att formen sitter i.

  Den hingst med flest felfria var Cabachon 1216 med hela åtta avkommor. Även Careful, Chairman la Silla, och Cohiba var ofta representerade.

  Mycket flitigt i elden var Ronbin Aryee med fem 5-åringar. Två av dem gick felfritt, Skruf Gräns och Landina RAA. Den förstnämnda e Bravour-Hip Hop, startade allra först, men det bekom inte skimmeln ett dugg. Uppfödare och ägare är Gina Bäcklund och Ingmar Persson. Ingmar är son till Hans Göran Persson, mannen bakom både Feliciano och Hip Hop. Landina RAA (e Fighting Alpha-Silvio) är uppfödd av Maria Leijon och ägs av Malin Sjögren.

  Stall Grevagårdens förstajockey Stephanie Holmén hade förtroendet att rida tre av stallets femåringar. Samtliga var felfria. Det handlade om Capish (Cabachon-Calido), Winning Moon (Baltimore-Quite Easy) och Cruader Ice (Cabachon-Corland).


  Bästa SWB-registrerade häst på unghäst-VM i Lanaken var Pricewarrant F (e Warrant-Irco Mena, uppf Eva Gudmundsson, äg Viktor Palm) som gick till final med Madeleine Larsson. I Stora Ridhuset blev det åter en felfri runda.

  Resultat 5-årsklassen

  Start- och resultatlistor, hoppning

  Foto: Kim C Lundin
  Text: Christel Behrmann

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden