Sverige
6 maj 2014 21:53

Brittiskt ridskolebesök

Ridskolan Strömsholm, Svenska Ridsportförbundet och ridskolorna i Nyby-Torshälla, Vilsta i Eskilstuna och Ņgesta söder om Stockholm har haft besök av Association of British Riding Schools.

Brittiskt ridskolebesök
Association of British Riding Schools besökte Strömsholm. Roland Thunholm

Denna organisation består av rutinerade personer som driver ridskolor i Storbritannien. Organisationen har funnits i 60 år och arbetar för gemensamma ridskolefrågor.
– Studiebesöket i Sverige är för att hämta inspiration, berättade Hannah Mays, vice ordförande i organisationen.

Hon ställde många frågor kring policy och inte minst ekonomi när det 18 personer stora sällskapet besökte Ridskolan Strömsholm. Jan Andersson, vd, för ridskolan och Karin Morgan, forskningsledare och ansvarig för hippologerna gav utförlig information.

Jens Fredricson, stallmästare och världsryttare, som ansvarar för hoppningen, visade ett träningspass. Därefter besöktes två ridskolor i regionen, Nyby-Torshälla och Vilsta i Eskilstuna som båda har varit framgångsrika.

Under onsdagen besöks den nybyggda anläggningen i Ågesta och familjen von Krusenstierna som också är verksamma i Ridskolornas Riksorganisation.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden