Sportnytt
18 januari 2018 09:48

Bruce Springsteen samlar in pengar till USA:s ridsportlag

Born to jumpInför OS såg rockstjärnan och ryttarpappan Bruce Springsteen till att det kom in mer än fem miljoner kronor till USA:s ryttartrupp. Nu är han i farten igen och ordnar fram pengar till truppen inför årets VM.

Bruce Springsteen samlar in pengar till USA:s ridsportlag
Jessica Springsteen har gjort sin pappa Bruce involverad i sporten. Foto: Stefano Grasso LGCT/Shore Fire Media

I USA är insamlingar av olika slag inget ovanligt och på fredag hålls ”Triumph in Tryon”, vilket är US Equestrian Team Foundations insamlingskväll inför årets VM som går i just Tryon.

Bruce Springsteen, rockstjärna och far till ryttaren Jessica Springsteen, är en av dem som har donerat auktionsobjekt som förhoppningsvis ska inbringa pengar till truppen, rapporterar Horsetalk. Konsertpaketen han har skänkt inkluderar biljetter till ”Springsteen on Broadway” som har varit slutsålt sedan starten i oktober, plus backstagebesök hos ”The Boss” själv och goodiebags med Springsteenprylar.

Inför OS 2012 samlade Springsteen in 4,5 miljoner till USA:s lag och inför OS 2016 gjorde Springsteen en liknande biljettdonation som gav drygt fem kronor miljoner till truppen. Han berättade då med glimten i ögat om sitt engagemang:
”Patti och jag har varit involverade i hästvärlden sedan Jess började rida vid fem års ålder”, sa Bruce då och skojade om att pensionering inte finns på kartan – han spelar sin musik kväll efter kväll för att kunna köpa hästmat.

Dotter och far Springsteen:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden