Ponny
13 november 2011 10:34

Cajsa först till SM-guld

Cajsa Soberon blev först till SM-guld i hoppning genom att vinna finalen i kategori B i Helsingborg. Texten uppdateras efter varje kategori.

Cajsa först till SM-guld
Cajsa Soberon jublar efter SM-guldet med Rinroe Rock It.

I kategori B fick samtliga medaljer fördelas efter omhoppning. Guldet blev en duell mellan två felfria genom hela mästerskapet. Tom Svitzer inledde med en ny nolla för Oliver men tiden var inte den bästa. Det utnyttjade Cajsa Soberon som var lika felfri och drygt två sekunder bättre med irländaren Rinroe Rock It (val f -97 okänd härst, okänd uppfödare)

– Helt otroligt. Jag red på säkerhet i början på omhoppningen och satsade mer på slutet och det höll, berättade Cajsa direkt efter målgång.

Med fyra fel totalt i de tre SM-klasserna fick sju ryttare rida omhoppning för att få fram en bronsmedaljör. I den kampen var Julia Hallberg och Flying Dragon vassast av tre felfria.

Alma vann i kategori C

Alma Ljungberg blev helgens andra guldmedaljör. Som en av endast två felfria över finalens 1,20-hinder stannade hon och Atlas (val f -02 okänd härst, uppf P Grönkvist) på de fyra fel de hade med sig från tidigare SM-klasser.

– Jätteskönt att slippa omhoppning. Vi köpte Atlas som sexåring när han hade vunnit ungponnychampionatet och sedan har vi kämpat tillsammans, kommenterade Alma.

Kajsa Andreen och Nosy Nobby svarade för den andra felfria finalrundan, vilket räckte till silver på totalt åtta fel. Bronset gick till Zandra Svensson/Sputnik efter omhoppning mellan fyra ekipage som slutade på tolv fel.

Frida ensam felfri

Som ensam felfri genom hela mästerskapet i kategori D blev det förstås också guld till Frida Mårtensson och den Irlandfödde, skimmelvalacken Drishoge Bobby Sparrow (f -00, okänd härst, okänd uppf).
– Min ponny har ett hjärta av guld. Jag älskar honom och är överlycklig för guldet, förklarade Frida.

Phillip Carey behövde heller ingen omhoppning eftersom han vann silver efter en rivning över finalens 1,30-hinder med Flamingo Fly.

Med totalt åtta fel blev det omhoppning mellan tre ekipage om bronsmedaljen som Katarina Bork tog hand om med Istoriah La Bree som ensam felfri i avgörandet.

Resultat

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar