Hoppning
26 november 2016 12:06

Casall pensioneras nästa år

Rolf-Göran Bengtssons tävlingskamrat Casall Ask går i pension nästa år. Planen är att tyska Hamburg blir arenan för den framgångsrike hingstens sista tävlingsshow.

Casall pensioneras nästa år
VM-finalen i Frankrike 2014 är en av Casalls framgångar. Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtsson berättar själv nyheten på sin Facebooksida. Han skriver att Casall Ask (HOLST hingst f 1999 e Caretino 2-Lavall 5 uppf Thomann Wilfried äg Rolf-Göran Bengtsson, Verband der Züchter de Holsteiner Pferdes och Norbert Boley) säger hej då efter sin fantastiska tävlingskarriär. 

Tanken är att tävlingarna i tyska Hamburg i maj 2017 blir hingstens sista, men innan dess kan den svenska publiken se honom på tävlingarna i Scandinavium. 

Ekipaget har haft många stora framgångar och vann nyligen hela Global Champions Tour. Det har också varit fyra på VM och ingick i det svenska bronslaget på EM i Danmark 2013. Casall Ask är också godkänd avelshingst med flera framstående avkommor. 

Så här ser det ut på Rolf-Göran Bengtssons Facebook: 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden