Avelsnyheter
14 juni 2018 13:24

Casalls söner vann championat

HolsteinerCasalls avkommor visade framhovarna när holsteinerförbundet höll sitt championat för unga hästar i hoppning i tyska Elmshorn. Rolf-Göran Bengtssons tidigare tävlingskompanjon är far till segrarna i både 5- och 6-årsklassen. Här finns filmer på segerrundorna.

Casalls söner vann championat
Rolf-Göran Bengtsson och Casall har representerat Sverige på flera mästerskap innan hingsten gick in i avelsboxen på heltid. Foto: Roland Thunholm

Casall (HOLST hingst f 1999 e Caretino-Lavall II, uppf Wilfried Thomann) har inte bara en framgångsrik karriär på tävlingsbanorna, många av hans avkommor gör också bra i från sig.

Tidigare i veckan har holsteinerförbundet haft sina championat i tyska Elmshorn, och det var Casallavkommor överst i prislistorna både för 5- och 6-åriga hopphästar.

Hingsten Chaka Chaka (ue Contender) vann championatet för 5-åringar, riden av Nina Weck. Valacken Casallantum (ue Quantum) vann 6-åringarnas motsvarighet, riden av Takashi Haase. Casallantum vann även championatet som 5-åring.

Se Chaka Chaka på championatet i filmen från Clip My Horse nedan.

Se Casallantum på championatet i filmen från Clip My Horse nedan.

Resultat 5 -åringar

Resultat 6-åringar

Här finns Ridsports samlade material om Casall.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden