Hoppning
11 augusti 2016 07:55

Cassius Clay är såld till USA

Malin Baryard Johnssons lilla vinstmaskin Cassius Clay är såld till USA. Precis enligt planen, säger Malins pappa Pelle Baryard till Ridsport.

Cassius Clay är såld till USA
En riktigt fantastisk liten flygmaskin sa Malin om Cassius Clay efter 1,45-segern under årets Falsterbo Horse Show. Photographer Roland Thunholm

Cassius Clay (f 2006, e Carolus 2-Burggraaf) är speedhästen som verkade kunna fylla pensionerade Taminas skor i det baryardska stallet. Men nu är han såld till amerikanskan Emily Moffitt.

– Det är ju tyvärr så det är i den här branschen, att man måste sälja ibland. Det är skillnad om man äger hela hästen själv, säger Pelle.

Cassius Clay ägdes till hälften av Malin och till hälften av den belgiske hästhandlaren, och tidigare hoppryttaren, Ludo Philippaerts och det var bestämt redan när Malin började rida honom förra året att han skulle säljas efter ungefär ett år.

– Det var planen hela tiden, berättar Pelle.

Malin och Cassius Clay har radat upp segrar under sin korta tid tillsammans. Så även vid den sista tävlingen ihop i Falsterbo tidigare i somras där de vann en 1,45-klass.

– Men vi har ett par fina åttaåringar i stallet som vi hoppas ska kunna ta över hans plats, säger Pelle som inte har följt med Malin till OS utan kommer sitta hemma i TV-soffan och heja.

Hur kommer det att gå tror du?
– Det törs jag inte sia om men Cue Channa har varit fantastisk så här långt så det är bara att hoppas att formen håller i sig efter den långa resan. Enligt Malin känns det väldigt bra så här långt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden