Dressyr
4 december 2019 10:38

Cathrine Dufour och Patrik Kittel närmar sig världstoppen

DressyrtoppenHelgens framgångar i Saab Top 10 gjorde susen på rankingen – både för segraren Cathrine Dufour och Patrik Kittel som fick in en fullträff med personbästa och svenskt rekord. Det har varit en snabb klättring för Cathrine Dufour och Cassidy som inte ens var bland de 100 bästa för ett år sedan.

Cathrine Dufour och Patrik Kittel närmar sig världstoppen
Cathrine Dufour och 17-åringe Cassidy har tävlat tillsammans i många år. Foto: Roland Thunholm

Med åtta ryttare på över 80 procent, sex personbästa och en ny potentiell dressyrdrottning blev helgens final i Saab Top 10 Dressage häftigare än någon kunnat föreställa sig.

Men de många fullträffarna var inte bara spännande att bevittna, de gav också resultat på den senaste FEI-rankingen där helgens framgångar räknats med.

Cathrine Dufour och Cassidy kliver upp till topp 5 i världen efter segern på Friends och Patrik Kittel tar ett rejält kliv upp till plats 13 från 21 med Well Done de La Roche. Tätt följd av Therese Nilshagen som också avancerar från plats 19 till 14 med Dante Weltino.

Ohotad på världstronen är dock fortfarande Isabelle Werth, dubbelt upp med Bella Rose och därefter Weihegold. Tyskland dominerar för övrigt världstoppen med Dorothee Schneider och Jessica von Bredow-Werndl på tredje respektive fjärde plats.

Cathrine Dufour klättrade till plats 3 på världstoppen i början av 2018, men föll sedan ända ner till 131 på rankingen ett år senare efter ett längre tävlingsuppehåll. Nu är alltså det strävsamma paret tillbaka i toppen igen efter comebacken i början av 2019.

Här är den aktuella världsrankingen i dressyr.

Missa inte Ridsports långa reportage om Cathrine Dufour och hennes framtidsdrömmar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden