Dressyr
12 juli 2019 18:45

Cecilia Bergåkra stal showen

Falsterbo Horse ShowCecilia Bergåkra och hennes sto Primavera tog en solklar seger även i årets final av Gina Tricot Future Elite. Ekipaget laddar nu för EM i Italien nästa vecka.

Cecilia Bergåkra stal showen
Fjolårssegraren Cecilia Bergåkra vann igen med Primavera. Foto: Pernilla Hägg

Tio ekipage kom till start när finalen i Gina Tricot Future Elite avgjordes i FEI:s Kür för unga ryttare på FHS på fredagen.
Fjolårssegraren Cecilia Bergåkra med Primavera, (sto -03, e Don Primero-Figaro L, uppf Anine Eskebäk, äg Cecilia Bergåkra) från Naturlära Hästsällskap vann onsdagens kval och upprepade segertåget även i finalen.

Ekipaget inledde kaxigt med toner från artisten Kygos monsterhit ”Stole the show” och bjöd sedan, med undantag av några mindre taktmissar i travprogrammet, på hög svårighetsgrad med bland annat bytesserie på halvcirkel mitt framför kortsidesdomarna. Ritten avslutades med enhandsfattning till publikens klappande.
– Det var lite halt underlag så vi halkade runt lite, men överlag är jag jättenöjd, särskilt med serierna, säger Cecilia Bergåkra som härnäst rider EM i Italien nästa vecka.

Beatrice Ivarsson Charles-0222
Beatrice Ivarsson och Charles fick till en harmonisk ritt. Foto: Pernilla Hägg

Hälsingeryttaren hölls som segrare av samtliga domare och slutade på 73,533 procent. På andraplats kom Beatrice Ivarsson och Charles, som efter en harmonisk ritt där ryttaren satt med ett stort leende på läpparna belönades med 71,400 procent.

Elin Mattson med Cognac bjöd på ett jämnt program med mycket power, där den enda egentliga missen handlade om att de var en smula efter musiken i avslutningen. Men domarna gillade vad de såg och ekipaget red ihop 71, 234 procent.

Elin Mattsson Cognac-0095
Elin Mattsson och Cognac. Foto: Pernilla Hägg

För fjärdeplacerade Klara Svanberg och Bon Geste blev det en rejält taggad inledning. Precis när ekipaget red in på banan gick Peder Fredricson och H&M All In felfritt i mål inne på hopparenan, något som hördes ända in på dressyrbanan. Ryttaren fick snabbt ordning på Bon Gestes nerver och väl innanför staketet var hästen med sin ryttare till fullo. Ritten slutade på 71,225 procent.

Hannah Rosendal och Beau-Amor slutade femma och klassens sista placerade blev Filippa NorrmanH.S Indigo.

Klassen dömdes av svenske Mats Eriksson, franska Isabelle Judet och danska Susanne Baarup.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden