Nyheter
14 januari 2018 11:03

Cecilia Stenshamn – ny chefredaktör på Ridsport

TillskottI torsdags kom årets första nummer av Ridsport och det var även det första numret signerat tidningens nya chefredaktör. Men, vem är det då som står vid Ridsports roder?

Cecilia Stenshamn – ny chefredaktör på Ridsport
Årets första Ridsport, gjord under ledning av nya chefredaktören Cecilia Stenshamn. Här står hon intill sin Cassius.

Cecilia Stenhamn är sedan årsskiftet Ridsports chefredaktör, men helt ny är hon inte i teamet. Civilekonomen som tidigare främst har arbetat med affärsjournalistik tog steget till mer hästdoftande journalistik redan i våras.
– Då fick jag förtroende att projektleda omgörningen av papperstidningen, som i höstas kom ut i sin nya form för första gången. Det är så tydligt att det finns ett starkt engagemang och en gedigen kunskap om hästar hos både alla på tidningen och hos våra läsare. För mig, som har älskat hästar och ridsporten sedan jag var sju år gammal, är det underbart att få jobba i den miljön, säger Cecilia.

Vad ska du göra som chefredaktör?
– Kortfattat ska jag hålla ihop papperstidningen och webben som en helhet. Det betyder bland annat att jag och teamet ska fortsätta att anstränga oss till det yttersta för att tidningen, både papper och webb, ska vara angelägen för alla som tar hästsporten på allvar. Hästfolk har ofta ett späckat schema och det måste vi ha respekt för – det ställer krav på oss att skapa både läslust och ännu mer lust att hålla på med häst.

Förra året gjordes Ridsport om under din ledning. Hur arbetar du vidare med det?
– Jag fortsätter att finslipa på omgörningen av papperstidningen och ser till att kursen hålls. På webben fortsätter det att vara snabba nyheter och mycket tävlingsrapportering. I papperstidningen och till viss del på PLUS-webben är det desto mer fördjupande och analyserande, men likväl aktuellt, material. Sådant som inte går att googla fram.

Nästan sist men inte minst, hur mycket häst pysslar du med till vardags?
– Så mycket som möjligt. Jag hade alltid drömt om en egen häst och när jag fick mitt första jobb köpte jag min första häst, Månskugga efter Mowgli–Herkules. Sedan dess har jag haft hästar och har just nu två egna uppfödningar, Månskuggas avkomma Cassius efter Cornetto och Flammentanz efter Quite Easy-Wildfang. Jag rider numera mest dressyr och tycker väldigt mycket om att rida ut med min 12-åriga dotter Stella.

Något annat du vill tillägga?
– Ja, jag vill väldigt gärna höra från läsare vad de tycker om tidningen, vad de vill läsa om, vad vi kan göra bättre eller om de har några andra tankar om Ridsport. Välkommen att maila mig på cecilia.stenshamn@tidningenridsport.se

Precis som tidigare är Lena Sellman redaktionschef, Micaela Nordberg webbchef och Sussi Tornberg vd/tf ansvarig utgivare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden