Sportnytt
29 november 2016 15:50

Champion of the Youngsters tar en paus 2017

Det blir inget Champion of the Youngsters under nästa år. Tävlingen har alltid legat vecka 34 men i år skulle man i sådana fall krocka med EM i Göteborg.

Champion of the Youngsters tar en paus 2017
Arrangörerna till Champion of the Youngsters HAIDE.SE

Arrangörerna till Champion of the Youngsters har bestämt sig för att ta ett viloår 2017. Tävlingen har pågått sedan 2010 och har alltid legat under vecka 34. I år kommer EM i Göteborg att vara denna vecka, och för att arrangemangen inte ska krocka väljer man att pausa Champion of the Youngsters.

”Tävlingen ligger genomtänkt under vecka 34. Fyraåringarna har satts igång efter betessäsongen och de hästar som gått Falsterbo har haft en välförtjänt vila och satts igång inför hösten och ett eventuellt unghäst VM väntar. Därav kändes det inte aktuellt att byta tävlingsvecka”, meddelas i ett pressmedelande.
– Champion of the Youngsters bjuder istället alla sina funktionärer på en resa till EM i Göteborg detta år och laddar med nya friska tag inför 2018, skriver Haide Westring i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden