Dressyr
22 augusti 2022 10:31

Charlotte Dujardin gravid: ”Nu väntar ett nytt kapitel”

TillökningPå dressyrbanan gick allt Charlotte Dujardins väg under ett par år, när hon tog hela världen med storm på OS i London 2012 och även fyra år senare i Rio. Men i privatlivet var det inte lika smärtfritt. Nu är brittiskan gravid med sitt första barn.

Charlotte Dujardin gravid: ”Nu väntar ett nytt kapitel”
Nu leker livet för Charlotte Dujardin igen - den brittiska dressyrikonen väntar sitt första barn. Foto: Roland Thunholm

Även om storhetstiden med Valegro är över så fortsätter Charlotte Dujardin att vara med i dressyrens toppstrid – senast på VM i Herning, där det blev silver med laget, en sjätteplats i Grand Prix Special och en tiondeplats i küren i sadeln på Imhotep.

Under många år levde Dujardin ihop med sin fästman Dean Golding, som gjorde sig känd för den breda publiken genom att dyka upp på läktaren under OS i Rio 2016 med skyltar som ”Kan vi gifta oss nu?”.

I en intervju med brittiska tidningen Daily Mail förra året berättar Dujardin dock om att det inte har varit lätta år i privatlivet – Golding har lämnat henne flera gånger, och verkar ha haft svårt att hantera de enorma framgångarna på hemma-OS 2012 och allt det förde med sig.

”Dean tyckte att mediasidan var väldigt svår – det och att inte kunna träffa mig så mycket eftersom jag reste mycket utomlands och tävlade. Han sa, ”media vet mer om dig än jag gör”, berättar Dujardin för Daily Mail.

Livet vändes upp och ner

Efter OS i London fanns även tankar hos Charlottes chef och vän, Carl Hester, att sälja Valegro.
”Det kändes som att jag hade allt och sedan togs allt ifrån mig. Jag hade förlorat mitt förhållande. Jag skulle förlora min häst – hela mitt liv hade vänts upp och ner”, menar hon.

Valegro blev som bekant kvar, och även om förhållandet med Golding därefter gått upp och ner, så väntar nu paret sitt första barn. En dotter är planerad till början av 2023, berättar Charlotte Dujardin i sina sociala kanaler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden