Dressyr
1 februari 2020 20:40

Charlotte Dujardin klättrar i världstoppen

FEI RankingDressyrdrottningen Isabell Werth håller ställningarna i världstoppen i dressyr, men Charlotte Dujardin närmar sig. På senaste rankinglistan har hon tagit klivet från sjätte till fjärde plats med sin Mount St John Freestyle.

Charlotte Dujardin klättrar i världstoppen
Charlotte Dujardin och Mount St John Freestyle på Olympia i december. Foto: Olympia Horse Show

Världsrankingen i dressyr är först ut med en uppdaterad lista i februari. Topp tre är oförändrat med två gånger Isabell Werth som etta och tvåa med Bella Rose 2 respektive Weihegold OLD och så är det mer tyskt på tredjeplatsen med Dorothee Schneider och Showtime FRH.

Men därefter har Charlotte Dujardin, som gjorde en tapper insats för att försöka slå Isabell Werth i Amsterdam, klättrat från sjätte till fjärde plats med Mount St John Freestyle. Att hon siktar på att bli världsetta igen är tydligt. Charlotte Dujardin blev världsetta med Valegro för första gången i september 2012, då var Isabella Werth sexa med El Santo NRW.

Bästa svensk är fortfarande Patrik Kittel som avancerar från plats 15 till 13 med Well Done de la Roche. Därefter har vi Therese Nilshagen som ligger kvar på plats 16 med Dante Weltino OLD.

Hela rankinglistan i dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden