Sport
16 november 2016 22:16

Charlotte Dujardin ställer in Friends-besöket

Ett av SIHS:s stora dragplåster kommer inte till Friends. Uthopia är inte i form och därför startar inte Charlotte Dujardin som planerat. Istället hoppar Mads Hendeliowitz in.

Charlotte Dujardin ställer in Friends-besöket
Charlotte Dujardin och Uthoipa kommer inte till Top Stars-dressyren på Friends.

Carl Hester, ansvarig för Uthopia, berättar via ett pressmeddelande att Uthopia är ”unfit for competition” och därför inte kommer till start med dressyrryttaren Charlotte Dujardin i Friends Arena.

– Det är mycket olyckligt och tråkigt att behöva meddela att Uthopia inte kommer till start. Hästen är ”unfit for competition”, det är inte mycket vi kan göra, säger Carl Hester, som själv kommer till Sweden International Horse Show.

Det blir istället ett svenskt tillskott. Mads Hendeliowitz ställer in världscupen och ersätter Charlotte Dujardin på SIHS Top Stars Dressage Final.
– Mads är i kanonform och vi har ett fantastiskt startfält i Friends Arena, säger Patrik Kittel, ansvarig för inbjudningarna till Top Stars Dressage Final.

Ulf Rosengren, ordförande för Sweden International Horse Show, säger så här om det sena återbudet i pressmeddelandet:
– Det är naturligtvis tråkigt men i vår sport finns alltid risken att det händer något med hästen. Hästens välmående går alltid först och med eller utan Charlotte har vi ett spektakulärt startfält i dressyren, i klass med en OS-final.

Den nya startlistan för Top Stars Dressage Final:
Carl Hester, Storbritannien
Isabell Werth, Tyskland
Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige
Patrik Kittel, Sverige
Hans Peter Minderhoud, Nederländerna
Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland
Cathrine Dufour, Danmark
Diederik van Silfhout, Nederländerna
Mads Hendeliowitz, Sverige
Wild card – presenteras inom kort

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden