Fälttävlan
6 augusti 2017 16:15

Chicuelo i ensamt majestät i Breeders Trophy

Det blev en klar seger i Breeders Trophy för Chicuelo och Niklas Lindbäck. De var det enda Breeders-ekipaget som passerade mållinjen och tog segern på sitt dressyrstraff.

Chicuelo i ensamt majestät i Breeders Trophy
Niklas Lindbäck och Chicuelo, närmast flankerade av ägarduon. (Foto: Fredrik Jonsving)

Blott tre 6-åriga fälttävlanshästar gjorde upp i Breeders Trophy-finalen och slutligen var det bara en kvar i ensamt majestät: Chicuelo (SWB, f 2011, e Click and Cash–Empire 1115, uppf Agneta Lembke, äg Patricia Oddshammar och Gunnar Modalen) med EM-aktuella Niklas Lindbäck i sadeln.
– Det här var lätt för Chicuelo. Han visade sin klass, säger Niklas efter terrängen.

Han berättar vidare hur de enligt plan tog det extra lugnt vid vissa partier och att det inte var läge att köra på för fullt. Underlaget var som tidigare rapporterat påverkat av det tunga regnandet och arrangörerna har arbetat hårt för att få till det så bra som möjligt.


Linda Algotsson spanade in vattenhindret på nära håll när hon gick banan. Foto: Fredrik Jonsving

Precis som många andra under dagen valde Linda Algotsson att stryka sig och fjolårsvinnaren Aramis, som låg tvåa inför terrängen. Moa Nordfjäll startade Lingho, som dock inte ville hoppa ner i vattnet och avslutade sin terräng där.

Därmed var det ingen tvekan om vem segern skulle gå till när Niklas och Chicuelo galopperade i mål. De gjorde det dessutom felfritt och tog Breeders-segern på dressyrstraffet 52,3.
Ekipaget blev en duo när Chicuelo köptes i samråd med ägarna Patricia Oddshammar och Gunnar Modalen i augusti. Siktet är inställt på unghäst-VM och i tankarna finns kommande stortävlingar.
– Det är en häst som är köpt för mästerskap och planen är att jag ska fortsätta att rida honom, säger Niklas och får medhåll av ägarna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden