Sportnytt
25 maj 2009 10:37
Ridsportplus

”Chockade över hans uttalanden”

SkandalDet kan ligga en hel del fusk i form av dopning och otillåten medicinering bakom alla tyska hoppmedaljer. I alla fall om man ska tro den tyska hoppstjärnan Ludger Beerbaums utspel i en tv-intervju i samband med derbyt i Hamburg.

”Chockade över hans uttalanden”
Ludger Beerbaum har hamnat i blåsväder på grund av ett kontroversiellt uttalande. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Det som inte har upptäckts är tillåtet, sa Ludger Beerbaum i intervjun, som återges på det tyska ridsportmagasinet St Georgs hemsida.

Det är ett uttalande som påminner mycket om dressyrryttaren Isabell Werths åsikter i en tv-debatt. Hon tyckte bland annat att det är hennes ensak hur hon medicinerar och behandlar sina hästar.

Uttalandet ger också en ny bild av tyskarnas hantering av mediciner och otillåtna preparat som har avslöjats under OS i Hongkong.

Ludger Beerbaum medgav att han har begått många fel i det förflutna, vilket kastar en skugga över alla hans framgångar. Han fortsatte med att berätta att han nu har förändrat sin syn på dopning och otillåten medicinering av hästar.

– Det som vi höll på med tidigare förekommer inte längre, sade han.

Väcker uppståndelse

Beerbaums uttalanden har väckt uppståndelse, framför allt i Tyskland.

– Vi är chockade över hans uttalanden, säger det tyska ridsportförbundets presstalesman Dennis Peiler, som inte tror att Beerbaums åsikter är representativa för alla Tysklands elitryttare i hoppning.

Den tyska sportchefen Reinhard Wendt upprörs också över Beerbaums uttalanden.

– Det har troligen funnits mer intensiv manipulation av hopphästar än vad vi har kunnat föreställa oss, jag vill ha medaljer, men bara på ett rättvist sätt, säger han.

Artikeln publicerades i Ridsport nr 10, 2009.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden