Ponny
20 augusti 2016 17:55

Christensson enda kvar efter terrängen

På ponny-EM i Vilhelmsborg gick det Ebba Christensson och Timbacktoos väg, de avancerade till en 28:e plats inför morgondagens hoppning. I lag leder Tyskland före Frankrike på väg upp.

Christensson enda kvar efter terrängen
Ebba Christensson på Timbacktoo är kvar i tävlingen.

Hela 41 ekipage fullföljde terrängmomentet och 16 ekipage var felfria in i mål och står kvar på sina dressyrstraff. Bland de 12 med ett fåtal straff för tid finns Ebba Christensson på Timbacktoo som med tiden 6:59 gick imål med endast 4 straff för tid, totalt 59,90 och en 28:e plats individuellt. Hon är enda kvarvarande svensk till söndagens hoppfinal.

Fem ekipage är uteslutna och två med status utgått, det är Patricia Hallberg på Tingeling och Selma Hammarström med Sligo Fortunus. Tingeling har ett stopp noterat på hinder 15 och utgick vid hinder 17. Selma och Sligo Fortunus står som utgått vid hinder 20C. 

Chef d’equipe Lena Bredberg och assisterande lagledare Marie Ryman rapporterar från Vilhelmsborg om hur det står till.
– Patricia Hallbergs Tingeling blev alltför het och svår att kontrollera, och trots att hon var felfri fram till hinder 17 valde hon då att utgå när hon inte kunde kontrollera tempot. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men ryttaren och hästens säkerhet går trots allt först, meddelar de.
– Selma Hammarströms Sligo Fortinus gjorde en lysande runda fram till att den tappade en sko vid hinder 20 och när hon upplevde att hästen inte fick fäste i det blöta gräset utgick även hon.
– Ebba Christensson felfri på hinder med några tidsfel och en riktigt fin runda utan några som helst tveksamheter.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden