Fälttävlan
15 juli 2016 06:30

Christensson mästarnas mästare

Lars Christensson visade att de gamla takterna sitter i när han vann fälttävlans egen Mästarnas mästare på Flyinge på torsdagen.

Christensson mästarnas mästare
För den yngre generationen är Lars Christensson kanske mest känd som banbyggare på Ribersborg, men nu har han visat att de gamla tävlingstakterna sitter i.

Lars Christensson är en välkänd profil inom fälttävlan och har ett finger med i mycket som händer i sporten. Och under Fälttävlansveckans Mästarnas mästare visade han också att de gamla tävlingstakterna sitter i när han vann på Little Jacob. 

Efter förra årets placering utan medaljplats hade Lars nu en ny häst och med Little Jacob visade han hur en mästarklass ska ridas. Han hade kanske en liten fördel då han var banbyggare men det var höga dressyrpoäng som la grunden för hans seger. 
– Jag har förberett mig mentalt för den här tävlingen säger Lars Christensson i ett pressmeddelande.
– Och så byggde jag en bana som jag tänkte skulle passa min häst…. Jag hoppades väl att de äldre ryttarens inte skulle kunna se hindren och rida bort sig på banan. Man måste ju satsa allt för att vinna årets viktigaste tävling.

– Jag såg hindren alldeles utmärkt, säger Jan Jönsson, OS-medaljör som siktade på guld i mästartävlingen men fick nöja sig med bronsplatsen.

Lars Christensson har bland annat ett EM-guld i lag på meritlistan och har varit förbundskapten för Sverige, Danmark och Irland. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden