Hoppning
21 juni 2020 14:45

Christian Ahlmann accepterar straff i dopningsärende

InternationelltChristian Ahlmann har varit i trubbel med internationella dopningsreglementet. Den tyske hoppryttaren har nu accepterat ett så kallat administrativt straff gällande ett fall av otillåten medicinering, men nekar till att ha gjort regelbrottet.

Christian Ahlmann accepterar straff i dopningsärende
Christian Ahlmann. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Det är det tyska ridsportförbundet som berättar om fallet på sin webbplats.

Det handlar om den internationell toppryttaren Christian Ahlmann. Vid en dopningskontroll av hans unghäst Mandato van de Neerheide vid tävlingar i Leipzig i januari 2020 lämnade hästen ett positivt prov. Substansen som hittades var antiinflammatorisk och är tillåten att använda på hästar som läkemedel, dock inte i samband med tävlingar.

Christian Ahlmann har accepterat det straff som Internationella Ridsportförbundet, FEI, vill ge honom. Detta är ett så kallat administrativt straff, vilket innebär att han inte stängs av, men får betala böter, kostnader för utredningen och resultatet från Leipzig med den aktuella hästen stryks.

Christian Ahlmann har själv försökt att utreda hur hästen har kunnat få i sig substansen, men har inte hittat någon förklaring. På sin webbplats skriver han att det ändå är han som i egenskap av ryttare är ansvarig för det som har hänt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden