Fälttävlan
18 september 2017 09:29

Christoffer Forsberg åtta i Varsseveld

Efter en trevande inledning i Varsseveld, Nederländerna, avancerade Christoffer Forsberg friskt framåt. Felfri över hinder både i banhoppning och terräng gav till slut en åttonde plats.

Christoffer Forsberg åtta i Varsseveld
Christoffer Forsberg slutade åtta i Varsseveld (arkivbild).

Vid helgens CIC2* i Varsseveld, Nederländerna inledde Christoffer Forsberg och Hippo’s Sapporo (TRAK val f-08 e Perechlest-Blesk, uppf Gestüt Hellerholz) med 51,9 straff efter dressyren och en 30:e plats av drygt 50 ryttare. Efter en felfri ritt i banhoppningen blev det ett avancemang till fjortonde plats när det var dags för terrängen.

Terrängbanan bjöd på svårigheter och inte mindre än elva ekipage uteslöts eller valde att utgå under det momentet. Christoffer Forsberg däremot klarade sig felfritt över hindren och drog bara på sig 4,8 straff i tidsfel. Med detta avancerade ekipaget till en slutlig åttonde plats.

Segrade gjorde Tim Lips, Nederländerna, på Bayro före Cecilie Eriksen, Danmark, på Calvin.

Resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-