Hoppning
28 oktober 2018 09:27

Cian O’Connors nya GP-vinnare död i olycka

OlyckaFör bara några veckor sedan köpte Cian O'Connor GP-vinnaren Lady Cracotte. En olycka i ett tävlingsstall kostade henne livet.

Cian O’Connors nya GP-vinnare död i olycka
Lady Cracotte och Niels Bruynseels har haft en framgångsrik säsong. En olycka tog stoets liv på lördagskvällen. Foto: Stefano Grasso/LGCT

I början av oktober stod det klart att Cian O’Connor hade köpt Lady Cracotte (f 2008, e Quaprice-Galoubet A) som under säsongen har ridits framgångsrikt av belgaren Niels Bruynseels.

Den nya duon hann knappt börja sin karriär tillsammans. Via sociala medier berättar Cian O’Connor stoet har dött i en olycka på tävlingen i Montpellier. Hon blev skrämd när hon gjordes i ordning för natten i stallet, fick panik och slog över.

”Jag såg fram emot att lära känna henne och planerade att göra några mindre tävlingar för att utveckla vårt partnerskap. Livet kan vara så grymt ibland, men den enda trösten för ”Cracky” är att hon inte led” skriver ryttaren.

Läs mer om Cian O’Connors köp av Lady Cracotte i tidigare artikel här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden