Fälttävlan
2 december 2013 20:40

Clifton Promises B-prov visade positivt

(Uppdaterad) B-provet för Jonathan Pagets häst Clifton Promise, som han vann Burghley Horse Trials med tidigare i år, har testats positivt för den förbjudna substansen Reserpine.

Det var den 14 oktober som det framkom att hästen Clifton Promises A-prov visade positivt för Reserpine och sedan dess har ekipaget varit avstängt. Nu har även B-provet visat positivt för substansen, skriver Horsetalk.

Det är mycket ovanligt att ett B-prov inte visar samma resultat som A-provet. Under gårdagen bekräftade det Nya Zeeländska Ridsportförbundet (ESNZ) att även B-provet var positivt. Nu måste Jonathan Paget skriva en dokumentation till FEI om varför den förbjudna substansen fanns i hästens blod.

Uppdatering
Även B-provet för Clifton Pinot vsade sig positivt för samma substans. Hästen kom på 14:e plats i samma tävling riden av australiern Kevin McNab, som äger hästen tillsammans med Frances Stead som är ägare till Clifton Promise.

Kevin McNab måste nu skriva dokumentation till FEI om varför substansen fanns i hans häst under tävlingen. McNab ä tillsvidare avstängd från såväl nationellt som internationellt tävlande. Det skriver chronicleofthehorse.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden