Sport
13 juli 2014 15:56

Coco Chanel bästa 7-åring

En säkrare och stadigare 7-åring har väl sällan skådats. Vackra Coco Chanel dansade hem både kval och final med välridande Patrick van de Meer. Per Sandgaard blev trea med Charmeur, hans framtidshäst.

Coco Chanel bästa 7-åring
Coco Chanel glänste med Patrick van der Meer. Lotta Gyllensten

De tio finalisterna spände alla bågen och för något ekipage blev hoppbanans ärevarv för mycket. Det till trots var det ett antal fina dressyrhästar för framtiden som visade upp sig där flera av dem gav glimtar av stor talang. Dressyrprogram kräver dock precision och perfektion för att ge höga procent.

Det presterade vinnande Patrick van de Meer, mycket välridande och ödmjuk inför sina chanser i finalern innan ritten. Men visst gick det vägen, Sandreo-stoet Coco Chanel var ett under av både takt och precision i momenten, seger på .
– Jag tror mycket på henne, en riktigt trevlig häst, alltid med på noterna, sa Patrick.

Carina Nevermann Torup tog en andraplats med Sirikit, ett ungt sto som varit berömd i sitt hemmaförbund DWB sedan hon var föl. Stoet glänser i travprogrammet men har fortfarande lite svårt med galoppen, en andraplats på 70,833 procent.

Charmeur är enligt Per Sandgaard den bästa häst han haft och att säga att det är hans framtidshäst är inga överord.
– Vi har så mycket mer att visa och jobba på, han har hur många fler växlar som helst, jag är jätteglad för honom, sa Per.
Det blev några ryttarmissar som han tog på sig själv men det blir en satsning i Breeders i höst.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden