Ponny, Sportnytt
26 mars 2018 16:03

Cora Hirn tilldelas Malin Baryard-stipendiet

StipendiumSommaren 2017 tog Cora Hirn den första medaljen på ponny-EM sedan 1998. I februari blev hon morgondagens vinnare i Scandinavium. Nu tilldelas hon Malin Baryard-stipendiet.

Cora Hirn tilldelas Malin Baryard-stipendiet
Cora Hirn tilldelas Malin Baryard-stipendiet och får Malin som mentor under ett år.

När Malin Baryard-Johnsson och sponsorn H&M firade 20 år ihop 2016 inrättades ett stipendium i hennes namn. Nu är det klart vem som blir den tredje stipendiaten – 15-åriga Cora Hirn från Danderyd utanför Stockholm.
– Jag har inte superkoll på juniorer och unga ryttare, eftersom Vi oftast inte tävlar på samma tävlingar. Men jag har ringt runt och Cora har nämnts av alla, det väger tungt i mina ögon, säger Malin Baryard till Ridsport.
– Dessutom har hon meriter och medalj väger tungt.

Malin har ändå sett Cora på hästryggen några gånger.
– Hon är en jättetalang, verkligen superduktig.
– Man har kanske en handfull namn man väljer på, det är några stycken som sticker ut. Nu är vi på absolut högsta nivå bland ungdomarna.

Cora Hirn tog en bronsmedalj på europamästerskapen i hoppning för ponny, tillsammans med Miskaun Harvey. Nu är dock ponnytiden över, ”Harry” är såld till Italien och Cora satsar vidare på stor häst. I dagsläget är det valacken Bluffing Spirit som är förstahäst i stallet.

Det är Malin själv som väljer ut en ung lovande ryttare som genom stipendiet får 50 000 kronor att använda till träning och tävling, coachning av klädföretaget med bland annat medieträning och fokus på sociala medier och hur man jobbar med sponsorer.  Dessutom kommer Cora Hirn att få ha Malin som mentor i ett år.

För Cora kom det som en total överraskning.
– Det här trodde jag verkligen inte, det kunde jag inte alls ana. Jag vet att stipendiet funnits och att det är jätteduktiga ryttare som fått det innan. Bara att få det är en ära, och sen det det medför med pengarna och att få ha Malin som coach, säger Cora till Ridsport.

Förra året fick Karin Martinsen stipendiet och året innan det fick Malin Carlbäck.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden