Sport
13 juli 2016 09:30

Cornet d’Amour och Codex One borta från OS

Varken Daniel Deussers Cornet d'Amour eller Christian Ahlmanns Codex One kommer kunna ställa upp i OS i Rio. Mario Stevens Brooklyn är inte heller längre aktuell. Det meddelar det tyska ridsportförbundet.

Cornet d’Amour och Codex One borta från OS
Vackra sagohästen Cornet d´Amour är borta från OS. Hans ryttare Daniel Deusser är dock fortfarande aktuell. LottaGyllensten

Både Cornet d’Amour och Codex One är tillbaka i lättare träning efter mindre skador men hinner inte bli klara i tid för att kunna delta i OS.

Det meddelar Tysklands förbundstränaren Otto Becker i ett pressmeddelande.

Mario Stevens och Brooklyn, som fanns med på Tysklands långa lista till OS, tävlade i Nations Cup i Fasterbo men blev tvungna att i sista stund avanmäla sig från veckans tävlingar i Achen där det tyska laget slutgiltigt tas ut.

Brooklyn var Mario Stevens enda möjliga häst för Rio. Daniel Deusser är dock fortfarande aktuell med First Class van Eckelghem och Christian Ahlmann har både Taloubet Z und Epleaser van’t Heike sogar som fullgoda reserver till Codex One.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden