Sverige
10 februari 2021 17:00

Coronasjuk häst har satt ridklubb i karantän

SmittaEn häst hos Luleå Ridklubb har smittats av ekvint coronavirus och klubbens samtliga hästar är nu satta i karantän. Ridskolan fortgår dock som vanligt.

Coronasjuk häst har satt ridklubb i karantän
Hästar som drabbas av coronavirus får ofta hög feber. De blir håglösa, tappar aptiten och får symptom som liknar kolik. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jeanette Flensburg

Alla hästar hos Luleå Ridklubb är satta i karantän efter att en häst konstaterats smittad av ekvint coronavirus. Hästvarianten av coronaviruset smittar mellan hästar men är ofarligt för människor.

– Vi har haft ett fall inom anläggningen där en häst blev sjuk, säger Marie Bergman, verksamhetschef på Luleå Ridklubb, till Piteå-Tidningen som rapporterat om fallet.

Eftersom viruset kan spridas via hästbajs, och därmed föremål och människor, är hästarna nu satta i karantän i fyra veckor. Ingen häst får lämna stallet under den här tiden och skulle fler insjukna förlängs karantänen.

Ridskolan fortgår dock som vanligt.

Läs hela artikeln här (låst)

Coronavirus hos häst – länk till SVA

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden