Hoppning
14 januari 20:24

Cue Channa tillbaka i Sverige

ComebackDe gjorde ett OS och ett EM tillsammans, Malin Baryard-Johnsson och Cue Channa, innan ekipaget splittrades 2018. Sedan ett par veckor är skimmelstoet tillbaka i Malins stall i Norrköping, och nu väntar nya tävlingar.

Cue Channa tillbaka i Sverige
Cue Channa är tillbaka hos Malin Baryard-Johnsson. Arkivbild: Roland Thunholm

Efter starter i OS 2016 och EM 2017 flyttade Cue Channa (SWB, sto f-06 e Cardento-Robin Z, uppf Susanne Persson, äg Stuteri Arch) till Malin Baryard-Johnssons teamkamrat i Belgien, Olivier Philippaerts under sensommaren 2018. Ekipaget hann under sitt dryga år tillsammans ta flera fina placeringar, men nu är skimmelstoet tillbaka i Sverige.

– Hon kom i höstas, så hon har varit hemma ett tag. Tanken var väl att hon skulle säljas men nu blev det inte så, och då kände vi att det var dags att ta hem henne till Sverige igen, berättar Pelle Baryard, Malin Baryard-Johnssons pappa.

Startar utomhus

Vad som väntar för Malin och Cue Channa i framtiden är inte bestämt, men nu ska de ut på tävlingsbanorna igen.
– Vi får se vad som händer, vi ska sätta igång henne nu och låta det rulla på. Hon ska följa med till Spanien och tävla här närmast. Hon hoppar ju väldigt bra, även om hon har varit lite upp och ner i sina förehavanden. Men det är en häst som kan, det vet vi, konstaterar Pelle Baryard.

Finns hon med i OS-planerna?
– Det tror jag nog inte, där är det ju Indiana som är planen. Men man ska kvala och bli uttagen också, det gäller ju alla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden