Världen
11 november 2023 13:06

Då sänds dokumentären om Helgstrand Dressage

GranskningDen har redan skapat rubriker och är föremål för en pågående rättstvist. Det handlar om en granskning av Helgstrand Dressage som tv-programmet Operation X har gjort. Nu är det klart att programmet sänds inom ett par veckor.

Då sänds dokumentären om Helgstrand Dressage
Andreas Helgstrand. Foto: Susanne Högdahl

Det är bland annat Eurodressage som berättar att sändningstiden för den uppmärksammade dokumentären är bestämt.

Det är danska TV2 som har gjort granskningen och gett den namnet Operation X: Secrets of the Horse Billionaire. Programmet planeras att sändas den 22 november klockan 20.00.

Granskningen fick mycket publicitet genom att Andreas Helgstrand själv rasade mot metoderna för materialinsamling. Det omtvistade materialet har filmats med dold kamera av en journalist som fick jobb som hästskötare hos Helgstrand Dressage.

Polisanmälan och rättegång följde och avslutades med att domstolen i Ålborg slog fast att TV2 har rätt att visa det smygfilmade materialet från Helgstrand Dressage. Domstolen hänvisade till oavvisligt samhällsintresse samt djurvälfärden. Andreas Helgstrand har dock sagt att han ska överklaga domen. Enligt internationella medier tas fallet upp av danska hovrätten i mitten av nästa vecka.

Hela historien har redan fått ett efterspel, bland annat har Helgstrands advokat fått lämna sitt uppdrag i en dansk hästvälfärdsorganisation.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden