Avelsnyheter
31 januari 2018 22:39

Dagens hoppskörd i KWPN, 32 hingstar vidare

Årets HingstskördKWPN mönstrade två tredjedelar av de drygt 100 uttagna till andra besiktning under KWPN Stallions show första dag. Onsdagen med hopphingstar på schemat är den inledande showens första och kortaste dag pågår mellan 8-20. Hela 32 hingstar med kryss i rutan på rätt ställe hälsades välkomna till flerdagarsprov.

Dagens hoppskörd i KWPN, 32 hingstar vidare
For Pleasure-sonen nr 174 Forbrill De Champloue visar hur stor, stilig och stark han är. Foto: Kim C Lundin

Inne i den stora Brabanthallen i ’s-Hertogenbosch ryms mer än 4000 åskådare. Hallen var långt i från full men en brat bit över 500 åskådare följde löshoppning och lösgalopp i den så kallade buren. Det är en uppbyggd oval inne i den stora arenan där hingstarna är i sitt eget universum avskärmade från publiken. Det enda som fångar dem är gnäggandet från testosteronstinna kollegor emellanåt.

KWPN:s hoppnämnd med medlemmarna Wout-Jan van der Schantz, Hester Klompmaker, Wim Versteeg och ordföranden Cor Leuffen synade hingstarna enskilt och på ring med besked om de gått vidare till tredje besiktning eller ej. Dagen avslutades med tredje besiktning för de visade där fyra togs ut till ”kampionskeuring” eller premie-ring som avlöper torsdag eftermiddag när resten av årets kull synats i sömmarna.

Kwpn_domare
Wout-Jan van der Schantz, Hester Klompmaker, Wim Versteeg, Cor Leuffen synar hingstarna på ring. Foto: Kim C Lundin

Hopphingstar med resultat

Resultat dag 1 hopphingstar
KWPN-TV (betalkanal)
Dagsprogram

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden